Krystnacht yn de Kapelle fan Haskerdyken

Voor velen die in en rond Haskerdijken wonen, is ’Krystnacht yn de Kapelle’ een begrip. Ook op kerstavond 2016 is er weer twee keer een ‘Festival of Lessons and Carols’ in het smûke tsjerkje. Traditiegetrouw betekent dat een warm welkom met glühwein of chocolademelk, koorzang, bijbellezingen en het meezingen met een aantal bekende carols.   

kapelle-fan-haskerdiken-yn-de-snie-klein-formaat-2-mb


Elk jaar op kerstavond verlichten vele kaarslantaarntjes het boerenweggetje naar de Kapelle van Haskerdijken. Zoals gewoonlijk is er twee keer gelegenheid om de ‘Lessons and Carols’ bij te wonen: om half acht en om half tien. De meeste mensen reserveren weken van te voren al een plekje in het kerkje. En dat is zeker aan te raden, want de ruimte is beperkt!

Tijdens ‘Krystnacht yn de Kapelle’ zingt een projectkoor van Collegium Vocale Fryslân (CVF) bekende en minder bekende carols en twee Ave Motetten. Het publiek kan ook mooie kerstliederen meezingen. Verder krijgt deze Krystnacht een extra bijzonder tintje, doordat een gedeelte van ‘De lêste dagen fan it jier’ op het programma staat. Dit is een nieuwe compositie van Gerben van der Veen. Hij is niet alleen inwoner van Haskerdijken, maar ook artistiek leider van CVF, dirigent én componist.

De muziek krijgt nóg meer glans door de mooie sopraanstem van Christy Luth, het harpspel van Nienke van Leijden en Jan de Jong op harmonium.

Het belooft weer een sfeervolle Krystnacht yn de Kapelle te worden en u bent daarbij van harte welkom!

Zaterdag 24 december, 19.30 en 21.30 u.

Kapelle van Haskerdijken, Kapellewei 6, Haskerdijken

Projectkoor Collegium Vocale Fryslân o.l.v. Gerben van der Veen

Sopraan, Christy Luth

Nienke van Leijden, harp

Jan de Jong, harmonium

Entree gratis; collecte bij uitgang. Wel graag reserveren via www.collegiumvocalefryslan.nl of tel. 0513 671401