Krystnacht yn de Kapelle

Op kerstavond, donderdag 24 december is er traditiegetrouw een ‘Festival of Lessons and Carols’ in de Kapelle van Haskerdijken. Het thema is ‘In a manger’. Tijdens dit sfeervolle gebeuren zingt een projectkoor van Collegium Vocale Fryslân. Buiten de traditionele elementen, zoals lezingen en bekende carols, is er ook muziek van Bach en Händel te beluisteren.

Op Kerstavond in 1880, zo gaat het verhaal, organiseerde een bisschop in Cornwall een kerkdienst in een houten schuur. Dat deed hij om de mannen uit de cafés weg te houden. Dit was een groot succes en andere kerken namen dit idee over.
De officiële liturgie werd aangepast door gebeden en makkelijke liederen uit de volkstraditie (carols) toe te voegen. Deze traditie is ook buiten Engeland een geliefde vorm geworden om oecumenisch-breed het Kerstfeest voor te bereiden.
Ook het ‘Festival of Lessons and Carols’ op 24 december is in deze traditie te plaatsen. Dit Festival geschiedt echter niet in een schuur, maar in de sfeervolle Kapelle van Haskerdijken.

Het thema is ‘In a manger’ (in de kribbe). Er wordt uit de bijbel gelezen, het publiek kan meezingen met bekende carols en een projectkoor zingt prachtig kerstrepertoire, waaronder  gedeelten uit de ‘Messiah’ van Händel en het ‘Weihnachtsoratorium’ van J.S. Bach.

U wacht een warm welkom met chocolademelk of glühwein!

24 december 19.30 uur en 21.30 uur
Kapelle van Haskerdijken, Kapelleweg 6, Haskerdijken
Projectkoor Collegium Vocale Fryslân
O.l.v. Gerben van der Veen
Jochem Schuurman – harmonium/piano
Welmoed van der Molen – sopraan
Aad Pronk en Janke van der Veen – lezingen

Toegang gratis, collecte bij de uitgang.

I.v.m. de beperkte ruimte is reserveren noodzakelijk: via www.collegiumvocalefryslan.nl.

kapelle_yn_de_snie